Türk Tasavvuf Musikisi'ne yeni eserlerin kazandırılması amacıyla Hafız Abdullah Nazırlı Vakfı tarafının çeşitli kurum ve kuruluşların desteği ile ödüllü "İlahi Aşkın Sesi" adlı uluslararası beste yarışması düzenlenecektir.

 

Projenin uzun vadedeki genel amacı, Türk İslam Musiki Sanatına hizmet etmek ve bu anlayışı benimseyen yetenekli bestecilerin yardımıyla, gelecek nesillere kültür aktarımında katkı sağlamak, gençlere müzikal becerilerini sergileyebilecekleri bir ortam yaratarak yeni bestecilerin yetişmesine imkân sağlamak, Cami ve Tasavvuf Musikisinin repertuarını tüm biçim ve türleri ile geliştirmek, bestecileri nitelikli eserler vermeye teşvik etmek, cami ve Tasavvuf Musikisinin dünyada tanıtımına katkıda bulunmak, konularını ve kaynağını İslam, Tasavvuf kültürünün geçmişinden alan besteler yapılmasına katkıda bulunmak, Manevi yaşantımıza etki edecek ve gelecek kuşaklara bırakılabilecek bir kültür mirası oluşturmak ve kültürlerarası öğrenme sürecine katkıda bulunmaktır.

Yarışma bütün bestecilerin katılımına açık olup, uluslararası bir organizasyondur. Yarışmaya grup halinde katılmak serbesttir. Ödül kazanılması halinde grup adına tek bir ödül verilir. Ödül törenine katılacak olan yarışmacıların yeme-içme, transfer ve konaklama ihtiyaçları organizasyon tarafından karşılanacaktır. Her yarışmacı yarışmaya birden fazla eser ile katılabilir. Bireysel başvuruda bulunanlar grup ile veya grup başvurusu yapanlar bireysel olarak başvuruda bulunamazlar. Yarışmaya online olarak başvurmak tüm koşulları kabul etmek anlamına gelir. Yarışmaya başvuran katılımcıların sorumlulukları kendilerine aittir. Organizatör kurumlar doğabilecek sorunlardan hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

 

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvuru yapmak isteyenler www.ilahiaskinsesi.com adresini ziyaret edebilirler.

 

Yarışma Takvimi;

Son Başvuru Tarihi
30 Eylül 2016

Finalistlerin İlanı
7 Ekim 2016

Final Değerlendirmesi
8-9 Ekim 2016

Sonuçların İlanı
11 Ekim 2016

Ödüller;

Birincilik Ödülü  |  1 adet
20.000 TL

İkincilik Ödülü  |  1 adet
10.000 TL

Üçüncülük Ödülü  |  1 adet
7.500 TL

Mansiyon Ödülü  |  1 adet
5.000 TL

Jüri Özel Ödülü  |  1 adet
2.500 TL

Teşvik Ödülü  |  10 adet
1.000 TL