Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında gençlerimizi Bolu İlinin tarihi ve doğal  güzellikleriyle buluşturuyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Şehirler ve Kültürler Projesi’nin 2. ayağı Bolu gezisi için  14-29 yaş arası 42 genç erkek kafilesi bugün yola çıktı.

Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır.

 

Bu seyahatlerde gençlerimiz, Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklayacak olup, yapılacak etkinliklerin tüm masrafları Bakanlığımızca karşılanacaktır. Farklı illerden gelen gençler, program boyunca birbirlerini tanıma imkanı bulacak, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açacaklardır.

 

Programda tarihi ve kültürel alanda hareketlilik faaliyetlerinin yanı sıra, belirlenen temaya uygun olmak kaydıyla bir gün eğitim verilecektir. İkinci gününde madde bağımlılığı ve gönüllülük teması işlenmektedir. Bu eğitimler için ev sahibi İl Müdürlüklerince belirlenen ve Bakanlığımızca uygun görülen eğitmenler görev almaktadır.