Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıldönümünde Gençlik ve Spor Müdürlüğü ‘Dağların delisi’ lakaplı milli sporcu merhum Muzaffer Demirhan’ın adına alp disiplini kayak yarışması düzenleyecek.

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan ve denizden 2 bin 100 metre yüksekteki Zigana Dağında bulunan Gümüşkayak Kayak Merkezinde milli formayı 119 kez giyen, 21 yıl aralıksız Türkiye şampiyonu olan, Türkiye’nin ilk kış olimpiyatı sporcularından ve “dağların delisi” olarak anılan Gümüşhaneli kayakçı merhum Muzaffer Demirhan’ın adı verilen pistte 15 Şubat Cumartesi günü 7 ayrı yaş kategorisinde düzenlenecek yarışma büyük slalom ve tek iniş olarak yapılacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya sporcular vizeli lisanslarıyla U10, U12, U13, U14, U16, U18, büyükler ve veteranlar kategorisinde mücadele edecek.

Sporcular Zigana Dağına gitmek üzere 15 Şubat günü saat 09.00'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden araçlarla tesislere götürülecek, yarışmaya katılacak sporcuların yemekleri kurum tarafından karşılanacak.

Yoğun ilgi görmesi beklenen yarışmada kategorilerinde dereceye giren sporculara madalya verilecek.

Şölen havasında geçmesi beklenen etkinliği vatandaşlar da izleyebilecek.