Down sendromlu, otizmli, zihinsel ve bedensel engelli özel öğrenciler "Mutlu Çarşamba Projesi" bünyesinde çeşitli sportif etkinliklerine katılıyor.

Gönüllere Dokunuyorlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ‘Mutlu Çarşamba’ Projesiyle Gümüşhane’de 40 civarındaki özel öğrencilere spor yapma imkanı sağlanıyor. Gümüşhane Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde ki spor salonları, yüzme havuzu imkanların da yararlanan özel öğrenciler antrenörler eşliğinde birçok branşta spor yapıyor.  Özel öğrencilere ulaşım olanağının da sağlandığını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, “40 civarında ki özel kardeşlerimize kapılarımız sonuna kadar açık, onlara antrenörlerimiz eşliğinde spor yapma imkanı sağlıyoruz” dedi.

“Evlere kapanıp kalmasınlar”

Müdür Atalay, “Mutlu Çarşamba projesi bakanlığımızın 2018 yılında başlattığı ve şuan da halen uygulamaya devam ettiği, bir çok özel kardeşimize farklı branşlarla spor yapma imkanı sağladığımız projelerden bir tanesidir. Çarşamba günleri spor alanlarımızı, tesislerimizi özel kardeşlerimize açıyoruz. Tespit ettiğimiz bu kardeşlerimizi gerekirse evinden servisle alıyoruz. Havuzumuza, salonumuza, sahamıza getiriyoruz. Bizim uzman antrenörlerimizin eşliğinde kardeşlerimize spor yaptırıyoruz. Şuana kadar başta aileler olmak üzere, birçok kişiden güzel dönüşler aldık. Engelli bir kardeşimizin evine kapalı kalması aile için çok zor bir durum. Devletimizde yürüttüğü birçok projede bu kardeşlerimizi sosyal hayata katmayı amaçlıyor. Sadece spor değil, hayatın değişik rollerinde olmalarını istiyor” açıklamalarında bulundu.

“Mutlulukları tarif edilemez”

Yapılan çalışmalar neticesinde çok güzel geri dönüşler aldıklarını kaydeden Atalay, “Özel kardeşimizin spor yaparken ki mutluğunun tarifi yok. O anki duygular projeyi çok güzel anlatıyor. Bu mutluluğu görmek için devletimiz birçok güzel imkan sunuyor. Antrenörler eşliğinde yapılan sporlar sonucunda sporcu havuzumuzda genişliyor. Herhangi bir branşta yetenekli bir kardeşimizi tespit ettik. O kardeşimizi daha çok geliştirmek için bizlerde çabalıyoruz. Her hafta Çarşamba günü bu etkinliğimizi yapmaya çalışıyoruz. Çarşamba günü etkinliğini yapabilmek için antrenörlerimiz olması gerekiyor. Antrenör kadromuz ağırlıklı olarak şehir merkezinde olduğu için genel olan projeyi kent merkezinde yürütüyoruz. Şartlar oluştukça ilçelerde projeleri yapıyoruz. Gelemeyecek durumda olanlar içinde biz gittik. Yapılan sporlar kardeşlerimizin durumuna göre değişiyor. Zihinsel ve bedensel olarak engeli olan kardeşlerimiz için farklı programlar uygulanıyor” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay sözlerini şöyle tamamladı;

“Yapılan etkinlerde sonrasında ise özel öğrencilerimizin sosyal hayatta daha aktif olduğunu, daha çok yer aldığını gözlemliyoruz. Bu kardeşlerimiz belli bir süreden sonra hayatın her safhasında artık rol alıyor. Bu kardeşimizin bizlere Allah’ın emaneti, onları koruyup, onları mutlu etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.