Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi gönüllü gençleriyle uygulamaya geçirilen ‘Merkezim Her Yerde’ projesi kapsamında Kelkit Yeniyol 75.Yıl Orta ve İlkokullarında öğretim gören öğrencileri konuk etti.

Gönüllü gençlerle gerçekleştirilen ‘Merkezim Her Yerde Köy Okulu Öğrencileriyle’ projesinde amaçlarının kırsalda yaşayan ve köy okulunda okuyan gençleri merkeze getirerek burada gönüllü üniversite öğrencileri aracılığıyla vizyon kazandırmak olduğunu kaydeden Gençlik Merkezi Müdürümüz Beytullah Cebel, “Gönüllü üniversite öğrencisi gençlerde aidiyet duygusu oluşturmak bununla birlikte gönüllü gençlerimizin ve öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttırmaktır. Merkezim Her Yerde proje kapsamında gençler aldıkları sorumlulukları yerine getirirken köy okulu öğrencileri de gördükleri ilgi ve alaka ile ziyadesiyle mutlu oldu. Merkezim Her Yerde Köy Okulu Öğrencileriyle köy okullarında eğitim-öğretim gören öğrencilerle üniversite de eğitim gören gençlerin bir gün boyunca zamanlarını verimli bir şekilde geçirmelerini amaçladık ve proje ile de üniversiteli gönüllü gençler ile köy okulundan gelen o öğrencilerle “kardeşlik iklimi” oluşturuldu” dedi.

Öğrenciler Süleymaniye mahallesinin tarih kokan havasını Kelkit Yeniyol okulundan gelen gençlere hissettirilerek, tarihi Sultan Süleyman Han camii gezdirildi ve oranın manevi hazzını yaşadı.

Daha sonra Vali Okay Memiş, öğrencileri Süleymaniye Mahallesindeki Valilik ofisinde kabul ederek hatıra fotoğraf çektirdi ve gençlere çeşitli hediyeler verdi.