Gümüşhane'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yarı olimpik yüzme havuzu normalleşme süreciyle yeniden hizmete açıldı. Havuz şimdilik sadece sivil vatandaşlara hizmet verecek.

Gümüşhane’de 2016 yılında hizmete açılan ve bugüne kadar binlerce kişinin yüzme öğrendiği Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu 9 Haziran'dan itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında faaliyetlerine ara verilen havuzda yeni dönem 9 Haziran'da yalnızca sivil vatandaşların kullanımıyla başlayacak.

Erkeklere Çarşamba 20-21, Perşembe 20-21, Pazar 14-21 saatleri arasında, kadınlara ise Salı 18.30-21.30, Cuma 19.30-21.30, Cumartesi 19.00-21.30 saatleri arasında açılacak olan havuzda koronavirüs nedeniyle alınacak tedbirlerde belirlendi.

Buna göre; bir seansta her kulvarda 2 kişi olmak üzere en fazla 10 kişi bulunacak, havuzdaki hijyen kuralları ve uyulması gereken talimatlar doğrultusunda yüzme seansına girecek vatandaşların tesise girişlerinde mutlaka maske ile gelecek, yüzme bilmeyen çocuklara yönelik kursiyer seansları ikinci bir emre kadar açılmayacak, sauna seansı kullanılmayacak, sivil seansına gelecek vatandaşların koronavirüsle ilgili uyulması gereken yaş uygulamasına dikkat edilecek.