Okul sporları hentbol küçük erkekler ve kızlar bölge müsabakaları 190 sporcunun katılımıyla Gümüşhane’de yapıldı.

Aydın Doğan Spor Salonunda 6-9 Şubat tarihleri arasında düzenlenen müsabakalara 7 kız ve 7 erkek takımdan yaklaşık 190 sporcu katıldı.

Erkeklerde Gümüşhane, Ardahan, Iğdır, Rize, Erzurum, Erzincan, Tunceli, kızlarda Ağrı, Rize, Iğdır, Trabzon, Ardahan, Tunceli, Ordu şehirlerinin temsilcilerinin mücadele ettiği şampiyonada erkeklerde Gümüşhane Gazipaşa Ortaokulu birinci, Erzurum Atatürk Ortaokulu ikinci ve Rize Mehmet Akif Ersoy ortaokulu üçüncü, kızlarda Trabzon Bener Cordan Ortaokulu birinci, Tunceli Munzur Ortaokulu ikinci ve Rize Alparslan Ortaokulu üçüncü olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı.

Gümüşhane Gazipaşa Ortaokulu hentbol takımı küçük erkekler bölge müsabakalarındaki tüm maçlarını kazanıp Türkiye yarı finalleri şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

İlk maçında Rize, ikinci maçında da Iğdır temsilcisini yenen temsilcimiz Gazipaşa Ortaokulu, son maçında da Ardahan temsilcisini de yenerek Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazandı.

Okul Beden Eğitimi öğretmeni Serdar Taşkın ve Gençlik Spor Antrenörü Mahir Şafak’ın destekleriyle önemli bir başarı elde eden temsilcimizin hedefinde Türkiye şampiyonluğu var.