Eski Atatürk Stadına yapılacak olan Gençlik Merkezi ve spor kompleksine ilk kazma vuruldu. Yüklenici firmanın şantiyesini kurmasının ardından iş makineleri ilk kazma bugün vurulurken, altı otopark, üstü gençlik merkezi ve spor donatıları olan tesis Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacak.

 

Projeyi normalde geçen yıl faaliyete geçirmeyi istediklerini fakat şehrin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak otopark sorununu çözme adına Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iletişime geçerek altının otopark olması kararının çıkartıldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, İl Genel Meclisinden de kararın çıkması ve havaların inşaat için uygun hale gelmesiyle yüklenici firmanın çalışmalara başladığını söyledi.

 

“5 BİN METREKARESİ YEŞİL ALAN, 2 BİN METREKARESİ GENÇLİK MERKEZİ OLACAK”

 

Toplam 7 bin metrekarelik alanın inşaat olacak bölümünün 2 bin 76 metrekare, yeşil alanın ise 5 bin metrekare olacağını özellikle vurgulayan Aslan, bu yaz kaba inşaatın tamamlanacağını belirterek, “Yapacağımız Gençlik Merkezi sıradan bir gençlik merkezi olmayacak. İçerisinde çok amaçlı spor salonu olan ve her branşa ait ayrı ayrı odalarında bulunduğu bir spor salonu olacak. Fitness salonundan, çok amaçlı spor salonun ve birçok branşa hizmet edebilecek. Sosyal ve kültürel ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir gençlik merkezi olacak.” dedi.

 

Atatürk parkıyla bütünlük sağlayacak projenin altındaki otoparkla birlikte Türkiye’de de bir ilk olacağını kaydeden Aslan, “Altı otopark, üstü gençlik merkezi, spor donatıların olduğu bir merkez haline gelecek. Hem şehrin ihtiyaçlarına karşılık vereceğiz hem de sosyal ve kültürel etkinliklerimizi yoğunca yaşadığımız bir merkez haline dönüştürmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

 

Gençlik Merkezi binasının altını kendilerinin yapacağını fakat otopark bölümünün Belediye tarafından yapılacağını dile getiren Aslan, burası için Belediye Başkanlığı ile bir protokol yaptıklarını kaydetti.

 

OTOPARKTAN ELDE EDİLEN GELİRİN YÜZDE 15’İ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE

 

Aslan, “İl Genel Meclisi’nin tahsis kararında belirtildiği üzere Belediye Başkanlığı ile yapılan protokolde yapılan otoparkın işletilmesi ile elde edilecek gelirin yüzde 15’i İl Özel İdaremize aktarılacak ve bu para yalnızca Amatör Spor Kulüplerine yardım faslında kullanılacak.” ifadelerini kullandı.

 

TAMAMI 6 MİLYONLUK PROJE

 

Kendilerine ait olan gençlik merkezi inşaatının 15 Nisan’a 2016 tarihinde bitirilmesinin planlandığını kaydeden Aslan, proje tamamlandığında otopark dahil yaklaşık 6 milyonluk bir yatırımın yapılacağını, bunun 2 milyon lirasının kendileri, 4 milyon lirasının da Belediye Başkanlığı tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.