Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle Gençlik Merkezimizce Çanakkale Şehitlerimiz için anma programı düzenledik.

Şiirlerin okuduğu, türkülerin söylendiği programda Çanakkale Savaşı sırasında yazılan asker mektupları ve belgesel gösterimi üzerinden anlatımlar yer aldı.

Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen programda ilk olarak Gençlik Merkezi Müdürümüz Selman Eroğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından Gençlik Merkezi üyelerimiz Çanakkale Şehitleri ile ilgili şiirler ve 9 Ocak 1916’da Çanakkale’de şehid olan Gümüşhaneli Üsteğmen Za­hid’in eşine hitaben yazdığı ve şehid düşeceğini hisseden üsteğmenin mektubunu salona gelen katılımcılara okundu.

Bir türküden çok duaya benzeyen, hüzünlerin en duygulu kelimeleriyle anlatılan o muhteşem türküler Bizim türkülerimiz diyerek, Çanakkale şehitlerimiz için yazılan türküleri de Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği koromuzun seslendirerek salondaki katılımcılara duygu yüklü anlar yaşattı.

Ayrıca Çanakkale zaferinin yaşandığı toprakları göremeyenlere Çanakkale’yi götürmek, Çanakkale ruhunu bir nebze olsun hissettirmek, bir olma, birlik olma duygusunu yeniden yaşatabilmek amacıyla programın yapılacağı salonun fuayesinde Çanakkale savaşı’na ait materyallerden oluşan bir fotoğraf sergisi oluşturduk.

Programdan bitiminde Akşam namazına müteakiben İl Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüzün ortaklığında merkez Kemaliye camide mevlit okutularak Şehitlerimize dualar edildi.