Çeşitli zaman dilimlerde Gümüşhane’den ve Türkiye’nin dört bir yanından fotoğrafçıları kursiyerlerle buluşturan Gümüşhane Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık kursunun bu haftaki konuğu Trabzonlu fotoğrafçı Refik Demir oldu.

Ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin tarafından verilen kursa katılan gençler tecrübeli fotoğrafçılarla gerçekleştirilen sunumlarda önce fotoğrafçının sunumunu izliyor, ardından da hem merak ettikleri soruları hem de çekim teknikleriyle ilgili sorularını doğrudan birinci ağızdan fotoğrafın sahibine sorma fırsatı buluyor.

Sanatçı buluşmasının haricinde Gümüşhane’nin farklı bölgelerine eğitim gezileri düzenlenen kursta sunum yapan Refik Demir, özellikle uzun pozlama konusunda kursiyerlerin bol miktardaki sorusuna muhatap oldu.

Fotoğraf çekmeye başladığı süreç ve şimdiki zaman arasında kıyaslamalar yapan Demir, fotoğrafa nasıl başladığından da bahsederek, hergün yeni şeyler öğrendiğini ve bu işin sonunun olmadığını söyledi.

Eğitmen Zengin ise beraberindeki fotoğrafçılarla beraber davetlerine icabet ettikleri için Demir ve arkadaşlarına, destek ve sağladıkları katkılardan dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ve Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel’e teşekkür etti.