Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan ve eşi İlke Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gençlik Spor Bakanlığı Spor Daire Başkanı Rasim Arı, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, demokrasi kahramanları Mehmet Köse, Şerife Boz ve Abdullah İrgin, programın moderatörü sinema ve dizi oyuncusu İsmail Hakkı, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Sayın Valimiz, tarihin not ettiği 15 Temmuz günü yaşanan olayları, ihaneti, 241 şehidi, binlerce gaziyi unutmayacaklarını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bir taşeron savaşla karşı karşıya olduğunu belirterek “Adı konulmamış bir savaşla karşı karşıyayız. FETÖ örgütü bir taşeron örgüt. Kökü dışarda olan, bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyen kesimlerin desteklediği bir yapılanmadır. Gezi, 17-25 Aralık’a kadar devam eden tüm bu operasyonlar taşeron savaşının açık göstergesidir. Hangi şekilde olursa olsun hiçbir darbe teşebbüsünü kabul etmiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim gözbebeğimiz. Bu darbe girişimi bir noktada da TSK’yı yıpratmak için yapılmış bir darbe girişimidir. Bu aziz millete, 81 ildeki vatandaşlarımıza minnettarız. Bundan sonra FETÖ’yü devletin bütün kadrolarından temizleyeceğiz. Biz hukuktan ayrılmadan, onlar gibi sahte deliller üretmeden, bu yapıyı sizlerin de desteğiyle Gümüşhane’den temizleyeceğiz.” dedi.

Sayın Valimizin konuşmasının ardından program sanatçı Veysel Çelikdemir tarafından gerçekleştirilen kum gösterisiyle devam etti. 15 Temmuz temalı gerçekleştirilen gösteride sanatçı Veysel Çelikdemir, o gece yaşananları sanatıyla ekrana yansıtırken, finalde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı resmetmesi salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan “Milletin İradesi” video gösterisinin ardından programın ana kısmı olan söyleşiye geçildi. Darbe girişiminin 3 canlı tanığı yaşadıklarını aktardı.
Ünlü oyuncu İsmail Hakkı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide darbe girişiminin ardından eşinin kamyonunu sürerek Taksim meydanına giden Gümüşhaneli Şerife Boz, o gece Genelkurmay karargâhına giren ve gazi olan Abdullah İrgin ve hayatında ilk defa tank süren Mehmet Köse o gece yaşadıklarını anlattılar.

Söyleşinin ardından sanatçı Üzeyir Aktulum’un “Evlad-ı Fatihan” adlı parçasını seslendirdiği programda daha sonra şehit Ömer Halisdemir’e ithafen yazılan “30 Kuş” şiirinin videosu izlettirildi.

Program sonunda demokrasi kahramanlarımıza Sayın Valimiz ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından tablo ve Kur’an-ı Kerim takdim edilirken, Gençlik Spor Bakanlığı Spor Daire Başkanı Rasim Arı tarafından da Sayın Valimiz ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’e Türk bayrağı hediye edildi.