Gençlerin çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle tanışmalarını temin etmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2016 yılı “Gençlik Kampları” başlatılmıştır.

Gençlik Kampları Uygulama Usul ve Esaslarında belirtildiği üzere;
1 – 2016 yılında 12 Haziran – 02 Ekim 2016 tarihleri arasında 12-13 yaş kızlar ile 12-15 yaş erkekler için mavi kamplar (deniz kampı) ile 14-22 yaş kızlar ve 16-22 yaş erkekler için yeşil kamplar (doğa kampı) açılacaktır.
2 – Gençlik Kamplarına başvurular 03 Haziran 2016  tarihine kadar www.genclikkamplari.gsb.gov.tr (www.facebook.com/GenclikKamplari) adresinden gençler tarafından online olarak yapılacaktır. Ayrıca, online başvuru yapma imkanı olamayanlar için başvuruları gençlik merkezlerinde sistem üzerinden gerçekleştirilecektir.
3 – Gençlik Kamplarına yapılan başvurular neticesinde kamplara katılacakların listesi kamp otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.
4 – Kampa katılması uygun görülenler kesin kayıt yaptırmak için; gitmeye hak kazandığı kampın başlama tarihinden en geç 10 (on) gün öncesine kadar online başvuru formlarının çıktılarını Gençlik Merkezine onaylatacaktır. Formun bir örneği Gençlik Merkezine kalacak, bir örneği ise Kamp Müdürlüğüne teslim edilmek üzere kamp liderine verilecektir.