Toplam 5 bin 398 metrekarelik alanda yapılan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun 6 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, yüzme havuzunu yaklaşık bir ay içerisinde tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

 

“ULUSAL DÜZEYDE YARIŞMALARIN YAPILACAĞI BİR TESİS OLACAK”

 

Yarı olimpik yüzme havuzun 150 seyirci kapasiteli, 50x25 metre boyutunda ve 6 parkurlu olacağını belirten Aslan, “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Tesisimizi inşallah kısa bir süre sonra çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunacağız. Duşların soyunma odalarının seramikleri bitti, sadece detay çalışmalarımız kaldı. En büyük hedefimiz burada çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirip milli düzeyde uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil etmelerini ve başarılı olmalarına yardımcı olmak. Okullar tatile girdiği zaman çocuklarımız, gençlerimiz buradan eğitim almaya başlayacaklar. Tesisin aynı zamanda yüzme dalında ulusal düzeyde yarışmaların yapılabileceği bir tesis olacak” dedi.

 

Sporun insana belli bir yaşam disiplini verdiğini, bu yaşam disiplinini en iyi sağlayan sporlardan birisinin de yüzme sporu olduğunu belirten Aslan, erken yaşlarda başlama imkanı olan birkaç spordan biri olması ve insan doğasına uygunluğu nedeniyle yüzme sporunun bu disiplini sağladığını kaydetti.

 

“TESİSTE 20 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

 

Yüzme havuzunda yaklaşık 20 kişi istihdam edileceğini belirten Aslan, “Tesis hizmete açıldığında Gümüşhane’nin önemli bir sosyal ve sportif etkinlik açığını da gidermiş olacak. Yüzme havuzunda farklı bölümden oluşan çok amaçlı (idari bina, soyunma odaları, duş kabinleri. vs.) bölümler bulunmaktadır. Havuza paralel olarak hemen yanı başında çırpınma havuzu (çocuk), zemin katta giriş bölümü, danışma, fuaye ve soyunma bölümleri, 1. katta ise seyirci holleri ve VİP lobi bölümleri bulunmaktadır” diye konuştu.