Gündüz yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin ardından akşam saatlerinde ise gençlik merkezi öğrencilerinin bağlama, gitar, keman ve Türk Müziği grubu gençlik şöleni adı altında Zafer Meydanında konser verdi.

Ardından Gümüşhaneli sanatçı Onur Akgül’ün sahne aldığı Gençlik Konserinin icra edildiği etkinlikler kapsamında Akgül’ün seslendirdiği birbirinden güzel türkülere eşlik eden katılımcılar, ilerleyen saatlerde ise halay ve oyun havalarıyla yerlerinde duramadı.

Haftanın son etkinliğinde konser programlarının ardından alanda bulunan gençler yaktıkları meşalelerle fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Selman Eroğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte gençler Zafer Meydanından, Hasanbey Caddesi istikametinde Cumhuriyet ve Atatürk Caddesini takip ederek PTT önünde yürüyüşü tamamladı.

“GENÇLER İÇİN HERŞEYE VARIZ”

Burada gazetecilere gençlik haftasıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Eroğlu, “33.Gençlik Haftasını bu akşam ki fener alayı yürüyüşümüzle bitirdik. Hafta boyunca konserler, spor etkinlikleri, konferanslar, tiyatro gösterileri, yürüyüşler gerçekleştirdik. Çok güzel bir gençlik haftası oldu. Gümüşhane’de Gençlik Merkezi olarak ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Gençler için herşeye varız.” dedi.