Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi ile 600 genç, kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerinin tarihi ve kültürel değerlerini daha yakından tanıyacak.

Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesinden 14 - 29 yaş arası gençler ücretsiz yararlanacak olup, başvurular 22-30 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

Proje kapsamında gençler bir gün boyunca merak ettikleri ve daha önce görme fırsatı elde edemedikleri yerleri ziyaret edecekler. Bu etkinliklere engelli gençlerin de refakatçileri ile katılımı mümkün olacak. Aynı zamanda şehit veya gazi yakını olanlara,  anne veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik verilecek.

 

Bu proje ile Gümüşhane - Şiran Tomara Şelalesi-Karaca Mağarası- Zigana-Limni Göl,Giresun, Ordu, Trabzon Erzurum,Artvin Bayburt ve Rize İllerine geziler düzenlenecektir. Söz konusu gezilere katılmak isteyen gençler başvurularını  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezine şahsen başvurarak yapabileceklerdir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bize verilen 600 kişilik kontenjanı Gümüşhane Gençlik Merkezi olarak 1000 kişiye  çıkarmayı hedefliyoruz.