Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Torul ilçesinin en büyük köyü olan Altınpınar köyünün Tepecik Mahallesinde gençler ve çocukların pota isteğini yerine getirdi.

Sokak basketbolunun yaygınlaştırılması için yapılan potalardan köydeki eski harman yerine yapılan potanın kurulmasının ardından gençler ve çocuklar arasında basketbol maçları yapılmaya başlandı.

Köyde yaz tatilini geçiren ve Antalya’da profesyonel lisanslı basketbol sporcusu olan Batuhan Turgut pandemi sürecinde köyünde ikamet ettiğini ve basketboldan uzak kaldığını belirterek, bu imkanı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti. 

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise artık köylerde de basketbol oynandığının altını çizerek, “Gelecek nesillerin en iyi şartlarda yetişmesi için il müdürlüğü olarak ellerinden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Önemli olan vatandaşlarımızın gönüllerine girebilmek. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şartlarda spor yapmasını sağlamak. Gençlerimizin bizlere yapmış olduğu isteği geri çevirmedik. Çocuklarımız basketbol oynamak için potaya ihtiyaç duymuşlar. Bizden pota yapmamızı istediler. Bu çocuk ve gençlerimiz sportif alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri için, basketbol potası bulunmayan okullarımıza, sokaklarımıza pota yapılmasını sağladık ama köyde bu imkanı sunmak bizleri de ayrı mutlu etti. Çocuklarımızın isteğini yerine getirdik. Çocuklarımızın mutluluğu her şeyin üzerinde” dedi.