Gümüşhane’de okullar arası küçükler, yıldızlar ve gençler satranç turnuvası 122 sporcunun katılımıyla tamamlandı.

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına Gümüşhane Satranç İl temsilciliği tarafından düzenlenen Okullararası Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Satranç turnuvaları 17-18-19-20 Şubat 2020 tarihlerinde 27 takım 122 sporcunun katılımıyla Gümüşhane Merkez Gençlik Merkezinde yapıldı. 

Kıyasıya geçen mücadelenin ardından ilk dört dereceyi elde eden takımlara kupa, sporcularına madalya ve başarı Belgesi verildi.
Yarışma sonucunda küçükler açık ve küçükler kız kategorilerinde Torul Kirazlık Cumhuriyet Ortaokulu, yıldızlar açık kategorisinde Atatürk Ortaokulu, yıldızlar kız kategorisinde Gazipaşa Ortaokulu, gençler açık ve gençler kız kategorilerinde Türk Telekom Fen Lisesi birinci oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, turnuvaya katılan okullara, antrenörlere, sporculara, turnuvada görevli hakemlere teşekkür ederek, Gümüşhane’de satranca olan ilginin hızla arttığını, ilerleyen günlerde turnuvaların devam edeceğini belirterek gumushane.tsf.org.tr adresi üzerinden duyuruların takip edilerek, turnuvalara internet üzerinden katılım sağlanabileceğini belirtti.