Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Herfene Gecesi bu yıl da yoğun ilgi ve katılım ile gerçekleştirildi.

Program Gümüşhane Valisi Sayın Yücel YAVUZ, Vali Yardımcılarımız İsmail ÖZKAN ve Şenol TURAN, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz İsrafil ASLAN, Şube Müdürlerimiz, kurum personelimiz ile birçok Gençlik Merkezi üyemizin katılımıyla yapıldı.

Kelime anlamı olarak Herfene; herkesin kendisine düşen yemek vb. hazırlayarak getirdiği müşterek yenilen yemek; genel olarak havaların güzel gittiği mevsimlerde damlarda 'baca' veya kırlarda; kötü havalarda ise evlerde düzenlenen geleneksel bir etkinliktir. Gelen yiyecekler hazırlanırken gençlerde kendi aralarında muhabbete başlarlar. Sohbetlerde hem gelenekten gelen büyüklerin duydukları hikâyeler anlatılır hem de gençler kendi zamanlarında duydukları, gördükleri olayları anlatırlar ve oyunlar oynarlar.

Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençlerin türkü ve şiir dinletileri eşliğinde başlayan programda İl Müdürümüz İsrafil ASLAN okuduğu şiir ile geceye renk katmıştır. Ayrıca misafirlerimize patates haşlaması, lor, turşu ve meyve ikram edilmiştir.