Türkiye Halk Oyunları Federasyonumuzun  2014 Yılı Faaliyet programı kapsamında Gençlik Merkezleri arası Halk Oyunları Final yarışması 06-07 Aralık 2014 tarihleri arasında Konya İlinde gerçekleşmiştir.

Gençlik Merkezi Türk Halk Oyunları Antrenörümüz Ulvi ERGÜN yönetiminde 14-18 yaş grubu Düzenlemeli dalda (Kız-Erkek) toplam yirmi Halk Oyuncumuzla birlikte Konya İlinde yapılan Final yarışmasına katılım sağladık. Türk Halk Oyunları Federasyonu tarafından resmi olarak 07.12.2014 tarihinde açıklanan sonuçlara göre çok az bir puan farkı ile Halk Oyunları ekibimiz  Türkiye 4. sü olmuştur.

Gençlik Merkezleri 14-18 yaş düzenlemeli dalda halk oyunları final yarışmasına Artvin Arhavi,   Gümüşhane, Trabzon Sürmene, Adıyaman, Niğde, Kırıkkale, Ordu Fatsa, Balıkesir, Kocaeli ve Burdur toplulukları katılmıştır.

Yarışma sonucunda; Artvin Arhavi 92,5 puanla birinci, Burdur Gençlik Merkezi 90,5  puanla ikinci, Kocaeli Gençlik Merkezi 89,1  puanla üçüncü, Gümüşhane Gençlik Merkezi 87,7 puanla dördüncü, Ordu Fatsa 87,2  puanla beşinci, Balıkesir Gençlik Merkezi, 87,2  puanla altıncı, Adıyaman Gençlik Merkezi 85,7  puanla yedinci, Niğde Gençlik Merkezi 85,1 puanla sekizinci, Kırıkkale Gençlik Merkezi 84,2  puanla dokuzuncu ve Trabzon Sürmene Gençlik Merkezi 82,5 puanla onuncu olmuştur.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İsrafil ASLAN, Konya İlinde yapılan Halk Oyunları Türkiye final yarışmasında topluluğumuzun İlimizi en iyi bir şekilde temsil ettiğini belirterek, bu başarıda emeği geçen Halk Oyunları eğitmenimize ve ekibimize teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.