Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen “Gençlik Merkezi Günleri” 18-20 Kasım tarihleri arasında ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde 81 ilden 182 Gençlik Merkezi’nin katılımları ile gerçekleşti. 

Gençlik Merkezi Günlerinde illerin Gençlik Merkezlerinde yapılan faaliyetler ve yöresel ürünler tanıtılıp ikram edilmiştir. Gümüşhane Merkez Gençlik Merkezi ve Torul Gençlik Merkezi olarak Gençlik Merkezi Müdürü, Gençlik Liderleri, Ebru kursu hocası ve  gönüllü genç olmak üzere toplam 8 kişi ile katıldığımız tanıtım günlerinde ilimizin lezzeti Pestil ve Köme’nin tanıtımı yapılarak ikram edilmiştir. Yine Türkiye’de tek üretim yeri olan Kelkit yöremize ait Zilli Kilimler ile Gümüşhane Merkez Dölek köyüne ait Guduların tanıtımı yapılarak standımızı ziyaret edenlere hediye edilmiştir.

Ayrıca Gümüşhane Gençlik Merkezimizin faaliyetlerinden Ebru Kursu için standımızda atölye açılarak gösterimi yapılmış ve standımızı ziyaret edenlere de kısa bir ebru kursu verilerek atölye çalışması içerisine dahil edilmiştir. Gümüşhane’mizin ünlü şahsiyetlerin, yazarların ve şairlerin eserleri de standımızda yer almıştır.

18 Kasım 2014 Salı Günü Resmi Açılışa katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın İsrafil ASLAN standımızı ziyaret edenlerle birebir ilgilenmiş ve Gençlik Merkezimiz faaliyetleri hakkında kısa bilgiler vermiştir.

Yoğun ilgi gören standımızı başta Gençlik ve Spor Bakanı’mız Sayın Akif Çağatay KILIÇ,  Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Kemalettin AYDIN ve Sayın Feramuz ÜSTÜN, Eski Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Sabri VARAN, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Sinan AKSU, Gençlik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hasan DAVULCU, Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Gürkan TEKİN ve birçok üst düzey bürokratlar ile hemşerilerimiz ziyaret etmişlerdir.