Hem Türkiye’nin hem Avrupa’nın hem de Dünyanın bileğini bükerek katıldıkları tüm şampiyonlardan madalyalarla dönen sporcularımız Eskişehir’de yapılan müsabakalara da damga vurdu.

Eskişehir'de geçen yıl ekim ayında vefat eden antrenör Şener Arslan anısına düzenlenen 2022 Şener Arslan Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri sona erdi.

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunca Porsuk Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 15 yaş altı yıldızlar, 18 yaş altı gençler, 21 yaş altı gençler, büyükler ve master kategorilerinde farklı kentlerden bin 500 sporcu katıldı.

Son yıllarda yapılan çalışmalarla bilek güreşi sporuna ilginin arttığı ve başarılarıyla camiada dikkat çeken Gümüşhaneli sporcularımız ise şampiyonadan 14 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya olmak üzere toplam 21 madalya kazandı.

Sporcularımızdan;

Berat Yıldırım 55 kilogramda 21 yaş altı sağ ve sol kol Türkiye şampiyonu, büyük erkekler sol kol Türkiye şampiyonu, sağ kol Türkiye üçüncüsü, 

Rabia Kayahan 65 kilogramda büyük bayanlar sağ ve sol kol Türkiye şampiyonu,

Şükriye Yılmaz 55 kilogram 21 yaş altı sağ ve sol kol Türkiye şampiyonu, büyük bayanlar sol kol Türkiye şampiyonu, sağ kol Türkiye ikincisi,

Muhammed Yasir Dalma 65 kilogram 15 yaş altı erkekler sol kol Türkiye şamoiyonu, sağ kol Türkiye ikincisi,

Zeliha Eryılmaz 18 yaş altı 45 kilogram sol kol Türkiye şampiyonu,

Eslem Tuanna Ocaklı 15 yaş altı 45 kilogram sağ ve sol kol Türkiye şampiyonu,

Davut Altuntaş masterler 70 kilogram sağ kol Türkiye şampiyonu,

Büşra Kandemir 50 kilogram büyük bayanlar Türkiye üçüncüsü,

Yusuf Kır 21 yaş altı 80 kilogram sol kol Türkiye ikincisi,

Sudem Şahin 18 yaş altı 65 kilogram sağ ve sol kol Türkiye üçüncüsü, 

Ravza Nur Tural 15 yaş altı 50 kilogram sağ kol Türkiye şampiyonu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, elde edilen bu başarı için antrenör Davut Altuntaş ve sporcuların hepsini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.