Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve 14-19 Temmuz 2014 Tarihleri arasında Mersin ilinde yapılmış olan Havalı Silahlar Zafer kupasına ilimizi temsilen katılan yıldız erkekler Havalı Tüfek disiplinindeki sporcumuz Muhammet Furkan ABIŞ 394,8 Puanla altın madalya kazanmış ve Türkiye şampiyonu olmuştur. Aynı zamanda 18-25 Ağustos 2014 tarihlerinde Mersin İlinde yapılacak olan Havalı Silahlar Gençler milli takım seçmelerine çağrılmış olup, küçük yaşına göre büyük bir başarıya imza atmıştır.

 

Yıldız erkekler Havalı Tüfek disiplininde diğer yıldız Sporcumuz Selim GÜNDAY 377,5 Puanla ilk madalyasını bronz olarak belirleyip müsabakayı üçüncü sıradan tamamlamıştır. Her iki yıldız sporcumuzda bir önceki müsabaka puanlarına fazlasıyla artırarak gelecekte daha büyük başarılar elde edeceklerini göstermiştirler.

 

Büyük erkekler Havalı Tüfek disiplininde ise Mehmet ABIŞ 611,9 puan atarak finale kalmış, final sonunda altıncı sıradan müsabakayı tamamlamıştır ve milli takım baraj puanını geçerek milli takım seçmelerine girmeye hak kazanmıştır.

 

 Genel olarak sporcularımız puanlarını artırmış mental ve fiziksel performansları en yüksek düzeyde tutmuşlardır. Bundan sonraki müsabakalarda yüksek performans göstereceklerini kanıtlamışlardır.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İsrafil ASLAN ’ı makamında sporcularıyla birlikte ziyaret eden Atıcılık ve Avcılık Antrenörü Çoşkun ABİŞ Havalı Silahlar Zafer Kupası sonuçları ile ilgili İl Müdürümüze bilgi verdi. İl Müdürümüz Antrenör ve Sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek, Başarının devamlı olanı makbuldür, atıcılarımız da bu devamlılığı göstermektedirler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.