Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Yüzme Türkiye Grup Birinciliği müsabakaları Rize’de yapıldı. Gümüşhaneli yüzücülerimiz turnuvadan 5 madalya ile döndü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının 2019-2020 yılı faaliyet programında yer alan, ANALİG yüzme grup birinciliği müsabakaları 12 il karma takımından 200 sporcunun katılımıyla Rize Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirildi. 

Müsabakalar sonucunda Gümüşhaneli sporcularımızdan Yusuf Emir Gökdoğan 4x50 metre karışıkta birinci olarak altın madalya, 100 metre serbestte birinci olarak altın madalya, 200 metre serbestte ikinci olarak gümüş madalya, Ahmet Dülgeroğlu ise 100 ve 200 metre kulvarda dördüncü olarak 2 bronz madalya kazandı.

Sporcumuz Yusuf Emir Gökdoğan elde ettiği bu başarıyla çeyrek finalde Gümüşhane’yi temsil etme hakkı elde etti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 

Yüzme il temsilcisi Necati Köksal, ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi ile yetenekli sporcuları keşfetmeye ve yarışmalara hazır hale getirmeye devam ettiklerini, şuan itibariyle 58 sporcunun lisanslı bir şekilde yarışmalara katılabilecek seviyeye getirildiğini söyledi.

Analig’de 2019 yılında Türkiye üç, dört ve beşinciliğinin yanında 5 altın, 2 gümüş, 6 bronz toplamda 13 madalya ile tamamladıklarını, 11-12 yaş kategorisinde 2 farklı mesafede bölge birincisi olduklarını hatırlatan Köksal, 2020 Analigde ise Rize’de yapılan grup yarışlarında 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya ile şehrin adını çeyrek finale yazdırdıklarını ifade etti.

Yüzme havuzunda açıldığı günden bugüne yediden yetmişe bütün herkese yüzmeyi öğretmeye çalıştıklarını kaydeden Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay ise yarışmalara katılan tüm sporcu ve antrenörleri başarılarından dolayı tebrik etti.