Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce yürütülen ‘’ 7’ den 77’ ye Spor’’ adlı SODES projesi kapsamında yaz kuran kurslarına devam eden öğrencilere İl Müdürlüğümüz Antrenörleri nezaretinde spor yaptırıyoruz.

Yaz kuran kurslarına devam eden öğrencilerin bir kısmı Belediye Başkanlığınca tahsis edilen araçlarla Aydın Doğan Spor Salonuna taşınarak buradaki oryantasyon eğitimine katılıyor.

Spor salonuna gelemeyen öğrenciler için ise proje kapsamında satın alınan voleybol, basketbol topları ve masa tenisi masları kurslara verilerek öğrencilerin kullanımına sunuldu.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile irtibata geçilerek spor aktivitelerine katılan öğrencilerin tamamı sağlık taramasından geçirildi. Taramaları hem kuran kursların da hem de Aydın Doğan Spor Salonunda İl Halk Müdürü Engin PEHLİVAN yaptı.

450 kuran kursu öğrencisinin yer aldığı projede çocukların hem yaz tatilinde spor yapmaları sağlanırken hem de sporla tanışmaları sağlanıyor.

Bu kapsamda Osman Gazi Camii ve Zeki Kadirbeyoğlu Kuran kurslarına devam eden öğrenciler Sentetik Çim Sahada bir de dostluk maçı yaptılar.

10 – 10 berabere biten maça, öğrencilerin yakınlarının katılımı yüksek oldu.

Kuran Kursları ile yapılan spor aktiviteleri yaz boyu devam edecektir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil ASLAN yapılan proje kapsamında çok sayıda öğrencimizin arkadaşlık ve dostluk ilişkisini güçlendirerek spor yapmalarını sağladık, ailelerinde büyük ilgi gösterdiği projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.