Gençlik ve Spor Bakanlığına Bağlı Gümüşhane Gençlik Merkezi üyesi gençler iyilik tohumlarını ekmek için bu kez de Kürtün İlçesine Bağlı Çayırçukur köyüne gitti.

İyilik ağacı projesi kapsamında Gençlik Merkezi üyesi 8 gönüllü genç beraberlerinde Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel ile gerçekleştirdikleri etkinlikte köyde engelli kızıyla birlikte yaşayan 80 yaşındaki Fadime Koç’u ziyaret etti. Geçirdiği bir diz ameliyat ve yaşı itibariyle bağ bahçe işlerinde zorlanan Koç’a; odun kırmaktan, tarla biçmeye, çilek hasadı yapmaya kadar yardım eden gönüllü gençler, iyiliğin bulaşıcı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yapılan etkinlik ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, mesafe gözetmeksizin Gümüşhane’nin dört bir tarafına ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Gençlik Merkezlerinin “Gençlerin İyilik Ağacı” Projesi kapsamında faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Cebel, “Gençlerin İyilik Ağacı projesi, iyilik yapmanın alışkanlık haline dönüşmesi, iyiliklerin paylaşılması yoluyla toplum bilincinin artırılması ve kişilerin değil, yapılacak iyiliklerin ön plana çıkması amacıyla yürütülen Gençlik ve Spor Bakanlığı bir projesi. Gümüşhane Gençlik Merkezi olarak bizler de bu proje kapsamında ilimizin her köşesine ulaşmaya ve iyiliği bulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Proje kapsamında, Çevre, Halk sağlığı, Okuma-yazma ve eğitim, Afet yardımı, Toplumun geliştirilmesi, Çocuklara yardım, Yaşlılara yardım, İhtiyaç sahiplerine yardım gibi konularda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Cebel, “Bu çalışmalardan bize kalan vatandaşımızın memnuniyeti ve bizlere gösterdiği güleryüz. Bu sayede hem biz hem de günülü gençlerimizin aracılığıyla yardımına koştuğumuz vatandaşlarımız mutlu oluyor” diye konuştu.