2018 Dünya Atletizm Grand Prix Open İtalya Şampiyonası 16-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında İtalya’nın Rieti kentinde yapıldı.

Şampiyonaya ilimizi temsilen katılan Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Onur KOPUZLU şehrimize başarı elde ederek dönmeyi başardı. Turnuvada 400 metrede 53.80 lik derecesi ile Dünya 2.si ve üç adım atlamada da 12.12 metrelik derecesi ile yine bu dalda da dünya 2. Si olarak ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmiştir. 

Sporcu antrenörü Arif DEMİR; Onur çok özverili bir şekilde çalışarak bu başarıları hak etti. Gelişime açık bir sporcu olması bizimde işimizi kolaylaştırıyor. Sıradaki hedeflerimiz Berlin de yapılacak olan Avrupa Şampiyonası ve 400 metrede 51.50 olan olimpiyat derecesine ulaşarak Onur’un Tokyo 2020 olimpiyatlarına katılmasını sağlamak. Bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğiz dedi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil ASLAN da antrenör ve sporcuyu kutlayarak Onur’un daha büyük hedeflere ulaşacağından şüphesi olmadığını belirtti ve başarılarının devamını diledi.