Gümüşhane’de 2017-2018 eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyet programında yer alan ve şehirde ilk kez düzenlenen yüzme yarışmalarında minik öğrenciler kıyasıya yarıştı.

Gümüşhane’yi yüzme yarışmalarında temsil edecek okulları belirlemek adına okullar arası minikler kategorisinde düzenlenen yarışma Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda 2007-2008-2009 yaş gruplarında kızlar ve erkekler kategorilerinde gerçekleştirildi.

Ailelerin de tribünleri tıklım tıklım doldurduğu müsabakalar sonucunda dereceye giren 13 sporcu 21 Nisan Cumartesi günü Trabzon’da yapılacak müsabakalarda Gümüşhane’yi temsil edecek.

Yüzme İl Temsilcisi ve Havuz Müdürü Necati Köksal, Gümüşhane’de ilk kez yaptıkları yarışmaya katılımdan oldukça memnun olduklarını belirterek, “Bundan sonra yüzme faaliyetlerimiz devam edecektir. Sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen antrenörlerimize, katılım sağlayan sporcularımıza ve desteğini esirgemeyen velilere çok teşekkür ederiz” dedi.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere madalyaları, katılım sağlayan tüm sporculara da belge takdim edildi.

Yarışma sonucunda kızlarda 100 metre serbestte ve 50 metre kurbağalamada Dumlupınar ilk/ortaokulu öğrencisi Zeynep Berfin Sarı, 100 metre sırt üzeri ve 100 metre kurbağalamada Bahçeşehir Koleji öğrencisi Aslı Derya Aras, 50 metre serbest ve 50 metre sırt üzeri Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu öğrencisi Zeynep Sude Küçüköner birinci oldu.

Erkeklerde ise 100 metre serbest ve 100 metre kurbağalamada Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğrencisi Salih Kayra Varan, 50 metre kurbağalama ve 100 metre sırt üzeri Yusuf Yiğit Çelik, 50 metre serbestte Bahçeşehir koleji öğrencisi Hamza Yavuz Tezcan, 50 metre sırt üzeri Yusuf Çitçioğlu İlkokulu öğrencisi Hasancan Ege Berk birinci oldu.