Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi’nin ‘Kitap Okuma Halkaları’ adlı kitap kritiği Gümüşhane Vali Yardımcısı Aytaç Akgül’ün makamında düzenlendi.

Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, Gençlik Liderleri, Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte yazar Mustafa Kutlu’nun kaleme aldığı “Ya Tahammül Ya Sefer” adlı eserin kritiği Gümüşhane Vali Yardımcısı Aytaç Akgül, Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Nefil Ay ve edebiyat öğretmeni Ali Artun tarafından gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Akgül, yaptığı değerlendirmede kitap okumanın gençlerin gelişimine yardımcı olduğunu, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençliğin yetişmesine yardımcı olduğunu söyledi. Gençlere bilgi sahibi olmak, iman ve ahlaklı yaşamak ve ihlaslı olmanın kitap okumakla kazanılabileceğini tavsiye eden Akgül, “Bireylerin yetişirken milli kültürden beslenmesi gerektiğini düşünüyorum, farklılıklar hakkında bilgi sahibi olmak için başvuracağımız kaynak kitaplardır” dedi.

Kitap okuma alışkanlığının genç yaşlarda kazanılmasını gerektiğini dile getiren Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel ise "Kitap Okuma Halkaları" faaliyeti ile içinde yaşadığı kültürün değerlerini bilen ve onlara sahip çıkan bireyler oluşmasına katkı sağlayacak kitaplarla gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmak, düzenlenen kitap kritikleriyle gençlerin muhakeme, kendini ifade edebilme ve topluluk önünde konuşma yapabilme yeteneğini geliştirmenin hedeflendiğini söyledi.

Bu doğrultuda Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek "Kitap Okuma Halkaları" adlı program ile daha önce belirledikleri yazar Mustafa Kutlu’nun kaleme aldığı “Ya Tahammül Ya Sefer” adlı küçük hikâyelerden oluşan kitabın kritiğini gerçekleştirdiklerini kaydeden Cebel, “Bu projemiz ile hem kitap okuma alışkanlığını kazanma hem de okuduğumuzu anlayıp ve anlatma özelliğimizi geliştirmek istedik. Bu kitap söyleşisinin gerçekleştirilmesinde öğrencilere ve bizlere kapılarını açan Gümüşhane Vali Yardımcısı Sayın Aytaç Akgül beye gençlik adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.