Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı ‘Gençlerin İyilik Ağacı Projesi’ kapsamında çalışmalarını sürdüren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gümüşhane Gençlik Merkezi üyeleri 7’den 70’e tüm vatandaşların yüzünü güldürmeye çalışıyor.

Bakanlığın başlattığı ‘Gençlerin İyilik Ağacı’ projesi kapsamında faaliyetlerine devam eden genç yürekler, bu kez de Torul İlçesi Kirazlık Köyü İlkokulu öğrencilerinin küçük yüreklerine dokundu. İnsani özellikleri ile son yıllarda “Altın Kalpli İnsanlar” olarak ifade edilen Gümüşhanelilerden hayırsever bir iş adamının ekonomik katkılarıyla harekete geçen Gençlik Merkezi üyesi gençler, 23 öğrenci için hazırladıkları hediyeleri bizzat okula giderek küçük yüreklere takdim etti.

Soğuk ve fırtınalı bir günde Torul İlçesi Kirazlık Köyü İlkokulu öğrencilerini ziyaret eden Gençlik Merkezi gönüllü üyeleri beraberinde getirdikleri çanta, kırtasiye malzemesi, çikolata ve şapkadan oluşan hediye paketlerini öğrencilere vererek dışarıdaki soğuk havaya inat hem kendilerinin hem de geleceğimiz olan çocukların yüreklerini ısıtmayı başardı. Öğrencilerin yüzlerindeki sıcak gülümsemeler iyilik kavramının bulaşıcı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yapılan etkinlik ile ilgili bilgiler veren Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, bakanlığımızın projesi kapsamında iyilik ağacını büyütmeye çalıştıklarını kaydederek, “Köy okullarındaki çocuklarımıza hayırsever iş adamımızın katkılarıyla hediyeler getirdik. Burada önemli olan küçük büyük herkesin yüreklerine sıcak bir dokunuşta bulunmaktır. Çocuklarımızın yanı sıra projenin yürütücüleri olan gençlerimize; iyilik yapmanın, başkasını mutlu etmek için yaşamanın insana verdiği huzur duygusunu hissettirmek istedik. Biz köylerde olsun şehirlerde olsun küçük kardeşlerimizi asla unutmadığımızı, her zaman yanlarında olduğumuzu göstermeye gayret ediyoruz” dedi.

Bu tür faaliyetlere devam edeceklerinin altını çizen Cebel, “Bugün Torul İlçemize bağlı Kirazlık Köyü İlkokulundayız. 1,2,3 ve 4’üncü sınıflarda eğitim öğretim gören 23 kardeşimize ulaştık. Onların minik yüreklerine iyilik ağacımızın tohumlarını ektik. Bulaşıcı olarak ifade ettiğimiz iyilik duygusunu gönüllü gençlerimiz vasıtasıyla onlara da bulaştırdık” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğe Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel’in yanı sıra, Gümüşhane Milli Eğitim Şube Müdürü Seyit Tok, Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Zengin, Gençlik Liderleri, Gençlik Merkezi gönüllü üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.